Αυτοψία από τον Δήμαρχο Χανίων, Τ. Βάμβουκα, στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου

11Φεβ2015
  • By Admin
  • 1 Ετικέτες
  • 0 Comments

Αυτοψία πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 11/2/2015, το πρωί, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου, που υπέστη τις μεγαλύτερες ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν την περιοχή μας. Τον κ. Βάμβουκα συνόδευαν ο Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος για τις Τεχνικές Υπηρεσίες, Μανώλης Κεμεσίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Κώστας Φαντριδάκης, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ειδικότερα, ο κ. Βάμβουκας βρέθηκε στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, όπου προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές από τα κύματα και τη σφοδρότητα των ανέμων. “Το λιμάνι είναι ένας πολύ ζωτικός χώρος για την πόλη και τον Νομό μας, όπου χρειάζεται από όλους μας μεγάλη προσοχή, καθώς παρουσιάζει προβλήματα υποδομών, τα οποία είναι χρόνια και σοβαρά”, τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων.

Ο κ. Βάμβουκας ερωτηθείς για τα μπλόκια, που τοποθετούνταν παλαιότερα στην παραλιακή ζώνη, παρατήρησε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα, το οποίο εξετάζεται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, ώστε να υπάρχει η σωστή προετοιμασία για το μέλλον.

Ο Δήμαρχος Χανίων γνωστοποίησε ότι, λόγω της κακοκαιρίας, επιδεινώθηκε και το πρόβλημα των σπηλαιώσεων σε ορισμένα σημεία, ενώ παρότρυνε τους επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Ενετικού Λιμένα, να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των περιουσιών τους κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, οπότε και η τουριστική κίνηση είναι περιορισμένη.

Αναφερόμενος, τέλος, ο κ. Βάμβουκας στις καταστροφές, που υπέστη το πλακόστρωτο αλλά και τα φωτιστικά, διατύπωσε τις ενστάσεις του για τα υλικά, που χρησιμοποιήθηκαν κατά το παρελθόν, δεσμευόμενος ότι θα υπάρξουν διορθώσεις εν όψει της τουριστικής περιόδου. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Χανίων δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, τη Διεύθυνση Καθαριότητας & Πρασίνου αλλά και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, που βρίσκονται επί ποδός από την έναρξη της κακοκαιρίας για την καταγραφή των ζημιών και την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών.

Κατηγορίες Δελτία Τύπου

Επιστροφή